Overslaan en naar de inhoud gaan

Main navigation

  • Beroepsvereniging
  • Apotheekondersteuning
  • Vorming
  • Beroepsontwikkeling
  • Tarifering
  • Accountancy
  • Kennisdomeinen

Top menu

  • Nieuws
  • Agenda
  • Publicaties
  • Jobdienst
  • Wachtdienst
  • Overname apotheek
  • KOVAG Extranet
Home

Top menu

  • Nieuws
  • Agenda
  • Publicaties
  • Jobdienst
  • Wachtdienst
  • Overname apotheek
  • KOVAG Extranet

Secondary top menu

  • Helpdesk
  • Inloggen

Main navigation

  • Beroepsvereniging
  • Apotheekondersteuning
  • Vorming
  • Beroepsontwikkeling
  • Tarifering
  • Accountancy
  • Kennisdomeinen

Kruimelpad

  1. Home
  2. Publireportage door Revogan: Glucose-OK, de kracht van witte moerbei en Chroom

Publireportage door Revogan: Glucose-OK, de kracht van witte moerbei en Chroom

21/10/2025

Schommelingen in de bloedsuikerspiegel – van pieken tot dips – veroorzaken vermoeidheid, snackdrang en vergroten op termijn het risico op diabetes. Een gezonde levensstijl blijft de basis, maar voor wie extra steun kan gebruiken biedt GLUCOSE OK® een wetenschappelijk onderbouwde oplossing. Met Reducose® uit witte moerbei helpt het koolhydraatafbraak te vertragen en glucosepieken te verminderen, aangevuld met kaneel, chroom en vitaminen voor een stabielere energie en minder drang naar zoet. Lees meer!

PUBLIREPORTAGE

Dysglycemie: een verzamelnaam voor afwijkingen in de bloedglucosespiegel. De term omvat zowel periodes van hyperglycemie (te hoge waardes) als hypoglycemie (te lage waarden). Deze schommelingen kunnen op korte termijn leiden tot klachten als vermoeidheid, onproductiviteit, stemmingswisselingen en een versterkt hongergevoel. Op lange termijn kunnen frequente schommelingen aanleiding geven tot een verhoogd risico op metabole aandoeningen, zoals diabetes. 

Image
Revogan Glucose OK

Preventie van aandoeningen zoals diabetes start bij een gezonde levensstijl

De bloedsuikerspiegel wordt in eerste instantie beïnvloed door de instroom van glucose via de voeding, en daarna verder gereguleerd door de hormonen insuline en glucagon. Een evenwichtig voedingspatroon met complexe koolhydraten (volkoren, groenten, peulvruchten) en vezels, regelmatige eetmomenten en voldoende beweging vormen de basis voor stabiele bloedsuikers.

Complexe koolhydraten versus ‘snelle suikers’ – Snelle suikers vragen weinig moeite van het spijsverteringsstelsel: er wordt vrijwel meteen glucose vanuit de dunne darm opgenomen in de bloedbaan, een snelle en hoge piek in de glycemie is onvermijdelijk. Wanneer men echter kiest voor (weinig bewerkte) complexe koolhydraten (polysachariden – ketens van tientallen tot duizenden glucose-moleculen), volgt een stapsgewijze afbraak door enzymen aanwezig in de darm. Dit proces zorgt voor een trage en constante instroom van glucose in de bloedbaan, met minder pieken en dalen als gevolg. Men vindt complexe koolhydraten in producten zoals volkoren brood, pasta en rijst, peulvruchten, zoete aardappel, pompoen, havermout,…

Oplosbare vezels dragen bij aan de vertraging van de vertering en dus ook aan de stabilisatie van de bloedsuikerspiegel. Dat komt omdat deze vezels een viskeus gel-achtig netwerk vormen, waardoor de maaglediging vertraagt, koolhydraten geleidelijk aan vrijkomen en afgebroken worden en er dus een lagere en meer constante opname van glucose in het bloed plaatsvindt.  Daarnaast kunnen fermenteerbare vezels bijdragen aan de gezondheid wanneer er korte keten vetzuren (SCFA – short chain fatty acids) worden gevormd bij fermentatie door bacteriën in de colon. Die vetzuren dragen bij tot het versterken van de darmbarrière (vernauwen van de tight junctions door het voeden van enterocyten), aan de mucineproductie in het darmslijm (bescherming tegen pathogenen) en het remmen van de productie van pro-inflammatoire cytokines.   

Levensstijl als sleutel voor preventie, maar ook voor terugkeer naar normoglycemie

Jammer genoeg is ‘gewoon gezond en gevarieerd eten’ voor veel mensen moeilijker gezegd dan gedaan. Tijdstekort, stress, middagdipjes (vermoeidheid), cravings,… Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat er wordt gegrepen naar minder gezonde voeding, onze moderne levensstijl vraagt al zoveel inspanning op alle niveaus… Daardoor kan het lastig zijn voor iedereen, maar pre-diabeten in het bijzonder, om voldoende grip te krijgen op de glucosehuishouding. 

GLUCOSE‑OK® biedt voor deze doelgroepen een eenvoudige, wetenschappelijk onderbouwde aanvulling. De kern is Reducose®, een gestandaardiseerd wittemoerbei‑extract dat de werking van α‑glucosidasen deels inhibeert en zo de afbraak van koolhydraten met 30–40 % vermindert. In een gerandomiseerde, dubbelblinde crossoverstudie gaf 75 g sucrose toegediend met mulberry‑extract een 42 % lagere glycemische iAUC en 40 % lagere insulinemische iAUC versus 75 sucrose gegeven met een placebo (p ≤ 0,001) . Door deze demping van glucose‑spikes valt de bloedglucose nadien minder sterk terug, wat snackdrang en middagdips helpt voorkomen. In een maltodextrin‑test (50 g) verminderde 250 mg Reducose® de glucose‑iAUC met 14 % (p = 0,022) en de insuline‑iAUC met 23,8 % (p = 0,004) , wat de bèta‑celbelasting verlaagt en bijdraagt aan stabielere HbA₁c‑waarden op termijn.

Image
Grafiek Revogan

Daarnaast bevat GLUCOSE‑OK®:

  • Kaneel, ter verbetering van de insulinegevoeligheid;
  • Chroom, essentieel voor insulinesignaaltransductie;
  • Vitamine C & B₁₂, voor ondersteuning van energiemetabolisme en vaatgezondheid.

De dosering is eenvoudig: 1 capsule bij het ontbijt, met een tweede capsule bij een extra koolhydraatrijke maaltijd. Patiënten ervaren vaak al binnen enkele dagen minder middagdipjes en verminderde zin in zoet.

Praktische toepassing in de apotheek
Herken geschikte patiënten aan hun eigen klachten—zoals namiddagdips, drang naar zoet of een opgeblazen gevoel na koolhydraatrijke maaltijden—or via een door arts vastgestelde pre‑diabetesdiagnose. De doorverwijzing kan ook komen via de diëtist. 
Daarnaast kan Glucose-OK ook een rol spelen in de afbouw van GLP-1 inhibitoren, wanneer de patiënt een extra duwtje in de rug kan gebruiken om de overstap naar een gezonde levensstijl te maken.

Bronnen

  • Thondre, P. S., Butler, I., Tammam, J., Achebe, I., Young, E., Lane, M., & Gallagher, A. (2024). Understanding the impact of different doses of Reducose® mulberry leaf extract on blood glucose and insulin responses after eating a complex meal: Results from a double-blind, randomised, crossover trial. Nutrients, 16(11), 1670. https://doi.org/10.3390/nu16111670
  • 2024 - Thondre et al.; Nutrient…
  • Phynova Group Ltd. (2025). White Paper: Reducose®—A unique, standardized mulberry leaf extract for maintaining a healthy blood glucose response. Phynova Group Limited, Oxford, UK.

Vragen? Contacteer KOVAG.

09 225 41 90 info@kovag.be

Alle werkdagen van 8u30 tot 12u15 en van 13u15 tot 17u30

Lid worden van KOVAG

KOVAG wil de individuele apotheker maximaal ondersteunen bij het uitvoeren van zorgtaken, het beheer van de apotheek en de persoonlijke ontwikkeling. We zetten ons in om de belangen van officina-apothekers te behartigen, en om de apotheker maximaal te informeren. Als lid van KOVAG kan je gebruik maken van een brede waaier aan diensten en voordelen.

Ontdek alle voordelen van een lidmaatschap

Lidmaatschap aanvragen

Met steun van onze vaste partners

Curalia (aangepast)
revogan
PURE pharma (aangepast)
Kenvue (aangepast)
Bank Van Breda (aangepast)
Studio Clement (aangepast)
Logo Urgo
Insentials (aangepast)
Wondr (aangepast b 2,65 cm , h 1,8 cm)
Partner worden

Deinsesteenweg 114
9031 Drongen
België

info@kovag.be
09 225 41 90
BE 0407.723.860
maandag - vrijdag: 8:30-12:15, 13:15-17:30

Main navigation

  • Beroepsvereniging
  • Apotheekondersteuning
  • Vorming
  • Beroepsontwikkeling
  • Tarifering
  • Accountancy
  • Kennisdomeinen
Facebook
Linkedin
© 2025 KOVAG
  • Cookie policy
  • Privacy policy
Website by 3sign