Leer modereren en start met MFO!
Wil je leren hoe je een groepsgesprek kunt begeleiden of zelfverzekerder voor een groep kunt spreken? Wil je graag starten met de organisatie van een MFO in jouw regio? Of wil je verschillende MFO-onderwerpen beter leren kennen? Schrijf dan snel 21 september in jouw agenda!
We starten met een workshop (1,5 uur), waarin Dorien Leyers heel wat praktische tips geeft om nog beter te modereren! Na de pauze maken jullie de keuze om één specifieke Train-the-Trainer te volgen of een sessie “Hoe organiseer je een MFO”. Bovendien voorzien we een lekkere lunch & wordt accreditatie aangevraagd. Deze opleiding is gratis voor leden.
- 13u30 – 14u: Lunch
- 14u – 15u30: Plenaire sessie 'modereren kan je leren'
- 15u30 - 16u: Koffie & cake
- 16u - 17: Train-the-trainer naar keuze
- 17u - 17u30: Afsluitend drankje
Gratis.
In aanvraag.
Tijdens deel 2 is er keuze uit verschillende Train-The-Trainer sessies. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden:
Wat is een Train The Trainer? Tijdens een Train The Trainer word je grondig opgeleid in een specifiek onderwerp, zodat je vervolgens zelf in staat bent om dit onderwerp aan een groep te onderwijzen.
- Help, hoe start ik een MFO?: Denk je eraan om in jouw regio voor de eerste keer een MFO te organiseren, maar weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? In deze sessie leer je praktisch een MFO opzetten: van de aanvraag bij het RIZIV tot het vinden van een moderator of onderwerp.
- Kinderen & geneesmiddelen: Ontdek de verschillen in farmacotherapie tussen kinderen en volwassenen. Van het vinden van de geschikte toedieningsvorm, het overwinnen van obstakels bij de inname en het motiveren van zowel het kind als de ouder.
- Omgaan met patiënten met lage gezondheidsvaardigheden: In de moderne gezondheidszorg is het belangrijk dat individuen zelf de controle over hun gezondheid nemen. Leer hoe je patiënten met lage geletterdheid, beperkte Nederlandse taalvaardigheid, of digitale vaardigheden begeleidt.
- Antibiotica: Deze sessie focust op het verminderen van antibioticagebruik bij luchtweginfecties, verbeteren van voorschrijven bij urineweginfecties, en optimaliseren van het gebruik van voorgeschreven antibiotica.
- Anti-plaatjes therapie
- Diabetes: Verminder complicaties en mortaliteit bij type 2 diabetes met behandeldoelen en RIZIV-initiatieven zoals zorgtrajecten en educatie. Een multidisciplinaire aanpak is cruciaal bij deze initiatieven.
- Inhalatoren: Huisarts en apotheker werken samen om patiënten met ongecontroleerde astma en COPD te helpen hun inhalatietechniek en therapietrouw te verbeteren.
- Opioïden: Dit programma heeft als doel het zorgvuldig gebruik van opioïden in België te verbeteren door in te zetten op beter voorschrijven en afleveren bij acute pijn, en betere begeleiding van patiënten met chronische pijn.
Andere interessante vormingen
MFO De Pinte, St-Martens-Latem, St-Denijs-Westrem: Optimalisatie gebruik van antidepressiva
Bank Van Breda (Gent)
MFO Oudenaarde: Optimalisatie van de behandeling en de zorg van de type 2 diabetes patiënt door multidisciplinaire samenwerking
Centrum De Ronde Van Vlaanderen (Oudenaarde)
MFO Berlare: Evaluatie 'Medicatietraject' & Antipsychotica bij ouderen
WZC Ter Meere (Berlare)