Ontdek de nieuwe opleidingsmogelijkheden!
De volgende onderwerpen zijn bijzonder relevant en kunnen dagelijks worden toegepast in de apotheek om de kwaliteit van farmaceutische zorg en advies te verbeteren:
- GGG COPD
- Anticonceptie
- Knie-artrose en farmacotherpeutische actualiteit
- Allergische rhinitis
GGG COPD
Sinds 1 april kan je een ‘Begeleidingsgesprek GGG COPD’ voorstellen aan je patiënten die tot de doelgroep behoren. Om deze nieuwe dienstverlening toe te lichten en je op weg te helpen organiseren de Vlaamse beroepsverenigingen KOVAG, BAF, KLAV en KAVA samen met APB een webinar.
Donderdag 2 mei van 12.30u tot 13.30u – Accreditatie werd aangevraagd - Gratis voor leden van KOVAG, 30 euro voor niet-leden
Meer info en inschrijven.
Anticonceptie
In het BCFI-auditorium is een nieuwe e-learning beschikbaar over noodanticonceptie.
BCFI-auditorium - duur: 30 minuten – 1 accreditatiepunt - gratis
Knie-artrose en farmacotherapeutische actualiteit
Ben je graag op de hoogte van de laatste farmacotherapeutische ontwikkelingen? En wat is de beste behandeling bij knie-artrose? Een voedingssupplement, een zalf, een pil of een inspuiting? Het antwoord komt aan bod in de les Farmacotherapeutisch Bijblijven van 8 mei.
Woensdag 8 mei van 20u30-22u30 - live in het UZ Gent of digitaal te volgen via streaming – Accreditatie wordt aangevraagd - Gratis voor leden van KOVAG, 25 euro voor niet-leden
Allergische rhinitis
APB ontwikkelde een online nieuwe kennistest over Allergische Rhinitis. Deze vragenlijst evalueert je kennis en je aanpak in de praktijk. Na deelname ontvang je een rapport met feedback.
APB Toolbox Kwaliteitsprogramma Zorg (KPZ) – duur: 30 minuten
Wil je graag een stap verder gaan en een bezoek krijgen van een pseudopatiënt? Dit kan door een mailtje te sturen naar lutgart.dewinter@apb.be. Meer info over patiëntbelevingsonderzoek vind je in de toolbox KPZ op MyAPB.