Dossiers

Huisapotheker

De huisapotheker is de officina-apotheker die vrij gekozen kan worden door patiënten die meer dan 5 verschillende geneesmiddelen nemen waarvan 1 chronisch. De huisapotheker begeleidt de patiënt bij het geneesmiddelengebruik en volgt dit op. De voornaamste opdracht is het up-to-date houden van het medicatieschema van de patiënten en dit beschikbaar maken voor het zorgteam (de huisarts in de eerste plaats) en de patiënten zelf.

Alle dossiers

Medicatieschema

Het medicatieschema biedt een volledig en betrouwbaar overzicht van alle medicatie die de patiënt neemt, zowel voorgeschreven geneesmiddelen als zelfzorgmedicatie. Het medicatieschema kan de patiënt helpen zijn geneesmiddelen op een correcte manier in te nemen. Door een betere therapietrouw neemt de kwaliteit van de zorg toe. Bovendien is het een handig communicatie-instrument tussen verschillende zorgverleners.

Alle dossiers

Vaccinatie

Apothekers spelen een belangrijke rol in vaccinatie. Door hun unieke laagdrempeligheid bereiken ze bijzonder veel mensen, ook burgers die weinig contact hebben met andere zorgverleners. Ze sensibiliseren voor vaccinatie, en voor griep en tegen covid-19 kunnen ze ook als vaccinator optreden. Zo verhogen ze - samen met de andere vaccinatoren - de vaccinatiegraad.

Alle dossiers

Verantwoordelijken binnen dit domein